نوشته شده توسط : تازه ها

تصفیه فاضلاب صنعتی

همواره تصفیه آب و فاضلاب فرایندی مهم و کاربردی است که سبب می شود آلودگی ها و میکروب های آب از بین رفته و آب زلال و پاکیزه برای مصارف خانگی، مصارف صنعتی، کشاورزی و ...  استفاده شود. روش و پکیج تصفیه فاضلاب برای هر نوع فاضلابی متفاوت است به عبارتی روش های تصفیه فاضلاب صنعتی با تصفیه فاضلاب بیمارستانی یا فاضلاب خانگی متفاوت است.

فاضلاب صنعتی

به طور کلی به فاضلابی که از صنایع و کارخانه ها تولید می گردد فاضلاب صنعتی گفته می شود که این فاضلاب بر اساس نوع محصول تولیدی دارای کیفیت و کمیت مختلفی است. در همه صنایع مانند صنایع غذایی، صنایع پوشاک، صنایع تولیدی مواد شیمیایی و … از آب به منظور تولید محصولات استفاده می شود که درصد زیادی از این آب تبدیل به فاضلاب شده و نیاز است که قبل از تخلیه به محیط زیست توسط پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی،تصفیه شود.

فاضلاب صنعتی در دسته فاضلاب های خطرناک دسته بندی می گردد، به طور مثال در صنایع فلزی، فرآیند تولید یا پوشش قطعات فلزی، فاضلاب حاوی مقادیر زیادی فلزات سنگین از قبیل مس، کادمیوم، نقره، جیوه، کرم و یا نیکل است که این عناصر از خطرناک ترین عوامل آلاینده محسوب شده و اثرات ژنتیکی و سرطانزائی آن ها به اثبات رسیده است و یا در صنایع لبنی مقدار زیادی چربی های محلول از بخش های مختلف واحد تولید وارد فاضلاب شده و لزوماً بایستی با روش های مخصوص جداسازی و حذف گردد.

انواع آلودگی در فاضلاب صنعتی

آلودگی ها و ناخالصی های که در فاضلاب صنعتی وجود دارند را می توان به دو دسته کلی آلاینده های آلی و آلاینده های غیر آلی یا معدنی تقسیم بندی کرد که هر کدام شامل مواد و پساب های خاصی هستند که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

آلاینده های آلی

فنول ها، نونیل فنول، فنول های کلردار، رنگ های آزو، فتالیک استر، هیدروکربن های نفتی، حشره کش ها، آلاینده های آلی پایدار یا POPها، قندها، روغن ها و چربی ها، پروتئین ها، شوینده ها، اسیدهای آلی و ...

آلاینده های غیر آلی

فلزات سنگین غیر قابل تجزیه ای به شدت سمّی مثل آرسنیک، نیکل، کروم، سرب، جیوه، کادمیم، اسیدهای معدنی، سولفید هیدروژن، فسفات ها، نیتریتها، کاتیون ها، مواد قلیایی و غیره.

مواد شیمیایی: فاضلاب صنایع شیمیایی عمدتاً از صنایع پتروشیمی، صنایع شیمیایی زغال سنگ، صنایع اسید و قلیایی، صنایع کود شیمیایی، صنایع پلاستیک، صنایع دارویی، صنایع رنگ، صنایع لاستیکی و سایر فاضلاب صنعتی حاصل می شود.

مواد چاپ و رنگرزی: صنعت چاپ و رنگرزی مقدار زیادی پساب تولید می کند و معمولاً برای هر تن چاپ و رنگرزی ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن آب مصرف می کند. 90 درصد فاضلاب صنعتی به عنوان فاضلاب چاپی و رنگرزی تخلیه می شوند.

مواد مربوط به کاغذ: فاضلاب صنعت کاغذ عمدتاً از دو فرآیند تولید خمیر و تولید کاغذ در صنعت کاغذ حاصل می شود. فرآیند جداسازی الیاف از مواد اولیه گیاهی برای ساخت پالپ است که سپس سفید می شود. تهیه کاغذ، رقیق کردن، شکل دادن، فشار دادن و خشک کردن خمیر برای تهیه کاغذ است. هر فرآیند مقادیر زیادی فاضلاب صنعتی را تخلیه می کنند.

اهمیت تصفیه فاضلاب صنعتی

تصفیه فاضلاب صنعتی در طی سالیان اخیر پیشرفت های بسیار چشمگیری داشته و از سیستم سنتی و ناکارآمد دفع مستقیم پساب به محیط و دفن آن ها وارد مرحله چشمگیر تصفیه پساب صنعتی در محل و سپس ترکیب آن با فاضلاب شهری برای تصفیه بیشتر به منظور دستیابی به راندمان ۹۹% رسیده است. این سرمایه گذاری های عظیم برای پیشرفت در این تکنولوژی ها قطعاً با اهدافی همراه بوده است که اهمیت تصفیه فاضلاب صنعتی را نمایان می کنند:

•تصفیه فاضلاب صنعتی با سیستم نوین، به شدت از تأثیر زیاد مواد شیمیایی و سمّی تولید شده بر روی محیط زیست می کاهد.

•هدر رفت آب به دلیل آلوده شدن با مواد بسیار خطرناک به شدت کاهش پیدا می کند یا حتی حذف خواهد شد و به خصوص برای شرایط کنونی که دنیا با بحران منابع آب زیرزمینی روبروست فوق العاده است

•مواد شیمیایی خطرناکی که به راحتی می توانند جانداران زیستگاه های مختلف را از بین ببرند وارد چرخه اکوسیستم نمی شوند

•تصفیه لجن تولید شده، متان به عنوان سوخت و کود برای صنایع کشاورزی تولید کند

•با کمک تکنولوژی های موجود هزینه های جانبی به شدت کاهش پیدا می کند

•از شیوع بیماری های جدید و خطرناک جلوگیری می کند

•بخشی از آب تصفیه شده را دوباره می توان وارد چرخه تولید و صنایع کرد.





:: برچسب‌ها: تصفیه فاضلاب صنعتی,پکیج تصفیه فاضلاب ,تصفیه فاضلاب بیمارستانی ,دیفیوزر هوادهی, دیفیوزر حباب ریز ,
:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: